Echipa managerială

 
Director
Director adjunct
 
 
 Program audienţe Click aici

Secretariat

Consiliul de administraţie

Evenimente/Aniversări

 
 MIHAI EMINESCU - 168 de ani - Lecţia despre Poezie şi UNIRE 
Click aici
 
 
 Directorul Colegiului - membru în comitetul științific al Colocviului Internațional de la Sorbona, oct. 2017 Click aici
 
 
 

Euroscola


În urma participării la competiţia „Euroscola”, organizată de către Parlamentul European în şcolile din întreaga Uniune Europeană, 14 elevi ai Colegiului Naţional Pedagogic „Gh. Lazăr’’ din Cluj-Napoca au fost invitaţi să participe, in luna decembrie 2011, la Ziua Euroscola, desfăşurată la sediul Parlamentului European de la Strasbourg. Însoţită de profesorii Radu Vas şi Corina Arghiuş, delegaţia Colegiului a reprezentat cu succes România pe întregul parcurs al Zilei Euroscola.

Elevii români, alături de echipaje din alte 19 ţări ale Uniunii Europene, au dezbătut, în comisii de lucru, chestiuni de importanţă majoră pentru viitorul tuturor europenilor: valorile europene şi rolul acestora în lume, importanţa voluntariatului, mediu şi energii regenerabile, libertatea de informare şi cultura civică, modul în care pot fi implicaţi cetăţenii europeni în viaţa democratică şi politică a UE şi viitorul Europei. Tinerii au propus, au dezbătut şi au votat rezoluţii pe aceste teme, conform procedurii de lucru a Parlamentului European.

În cadrul concursului „Eurogame”, la care au participat echipe formate din patru elevi din ţări diferite, locul I şi trofeul competiţiei l-a obţinut echipa formată din eleva Larisa Cadar, din clasa a XII-a C la Colegiul nostru, alături de trei elevi din Germania, Austria şi Finlanda. Concursul a fost unul inedit, întrebările fiind scrise în limbile ţărilor din Uniunea Europeană.
Elevii, participând la acest adevărat parlament al tinerilor europeni, au avut posibilitatea să cunoască direct modul de funcţionare a Parlamentului European, să ia contact cu elevi din întreaga Uniune Europeană, să-şi exprime viziunile şi aşteptările privind construcţia Uniunii Europene şi să fie mândri că au reprezentat România în Parlamentul tinerilor europeni.